حجم فایل : 80.9 KB
نوع فایل : پاور پوینت
تعداد اسلاید ها : 18
بنام خدا زیباشناختی و زیبایی
رفتار زیباشناختی عبارت است از قابلیت آنکه از اشیا چیزی درک کنیم بیش از آنچه که اشیا هستند(تئودور آدورنو۱۹۷۴).
لغت زیباییشناختی (استتيك) در اصل يوناني است و به معني ادراك است. علم زيباشناختي به معني وسيع كلمه به بررسي و روشهاي احساس محيط و موقعيت فرد در داخل آن میپردازد (گروتر١٣٨٦).
ازقرن هجدهم مفهوم زيبايي بيشتر جنبه روانشناسانه به خود گرفت. زيبايي در ارتباط با ادراك ديده شد و بيننده جزئی از اين مجموعه بهحساب آمد. الكساندر گوتليب باومگارتنر .(گروتر، 1386)
- Alexander gottlieb baumgartner
ازمفهوم زیباییشناختی بهعنوان مفهومي به موازات علم الاخلاق و منطق استفاده نمود. نقشي را كه عقل در علم الاخلاق داشت سليقه در زيباشناختي به دست آورد. سليقه، احساس و ادراك بار ديگر در علم زيبايي شناسي راه يافتند. بهاینترتیب زیباییشناختی در قرن بيستم بهصورت فلسفه و دانش تمامي نمودهاي زيبايي شد. پيتر اسميتمعتقد به سه سطح براي ارزشهاي زیباییشناختی است: ((تغييرات در زيباشناختي بر اساس بافتي خاص انجام میشود كه قابل قياس با تغييرات آب در اقيانوس ها است. در سطح آب امواج بسياري وجود دارد با بسامد زياد و دامنه كم و در زير اين امواج، امواج بزرگ و عمیقتري وجود دارد كه درواقع امواج بالايي را بر روي خود حمل میکند. در زير همه اين امواج در عمق اقيانوس جريانهاي دريايي وجود دارند كه توده هاي بسيار عظيم آب در آنها جريان دارند و تمام آنچه در سطح مي گذرد کوچکترین اثري بر آنها ندارند. در قياس ما امواج ريز سطحي و نمايان مد هستند و امواج بزرگتري كه حمل كننده امواج بالايي هستند نمايانگر سبكها در دوره هاي مختلف فرهنگي و در زير تمامي اين امواج ارزشهاي بنيادي زيبا شناختي هستند كه به آرامش در تغيير هستند)). .(گروتر، 1386)
-Peter f. Smit
شناخت زيبايي
دسته اي از عوامل رواني- اجتماعي كه بر ادراك ما اثرات مهمي به جا مي گذارد، به زبان رياضي اطلاعات سمانتيك يك پيام ذهن انسان را مشغول میکند كه شانزده بيت در ثانيه باشد. احساس زيبايي و نوآوري در ارتباط با يكديگرند و از طرف ديگر نوآوري در ارتباط مستقيم يا غير قابل پيش بيني بودن است.
زيبايي شناسي فلسفي
زيگموند فرويد در كتاب ((نا آرامي در فرهنگ))(١٩٣٠) حاصل زيبايي را چنين وصف میکند: زندگي چنانكه به ما داده شده است براي ما خيلي سخت است و رنجها و مشكلات غير قابل حل به همراه دارد. براي تحمل اين زندگي ما نيازمند تسكين دهنده اي هستيم. .(گروتر، 1386)
- Sigmund freud
زيبايي شناسي در معماري:
هلما فرانك از بنيان گذاران نظريه اطلاعات چهار شرط لازم براي زيبايي شناسي ذكر میکند:
يكم؛ نماي يك ساختمان بايستي حداقل دو سطح از سطوح ادراكي را مخاطب قرار دهد در حالي كه اطلاعات يكي از آنها كمتر و ديگري بيشتر از مقدار حداكثر ظرفيت دريافت ذهن باشند( گروتر، ص٣٠...
مبلغ واقعی 18,824 تومان 20% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 15,059 تومان
نام کتاب : مجموعه اشعار فروغ فرخزاد نویسنده : فروغ فرخزاد فرمت :pdf ... ...
ارتقای کیفیت پژوهش در علوم مدیریتی: رهیافتی جامع با تاکید بر اخلاق پژوهش در دنیای پویای امروز، پژوهش به عنوان سنگ بنای پیشرفت و توسعه در تمامی حوزه ها، از جمله علوم مدیریتی، نقشی حیاتی ایفا می کند. به ویژه در محیط های دانشگاهی و علمی، که مخاطبان به دنبال درک عمیق و مستند ... ...
عنوان کتاب: سفر زندگی : داستانی الهامبخش برای پیداکردن پنج بزرگ زندگی نویسنده: جان پی. استرلکی مترجم: ستوده طاهریان گوینده: غلامرضا صادقی، محسن زرآبادی پور، معصومه عزیز محمدی، اعظم حبیبی، سورنا طاهری، کرامت رودساز فرمت فایل ها: mp3 تعداد فایل ها: 18 حجم کل فایل ... ...
نام کتاب : جادوی فکر بزرگ نویسنده : دکتر د.شوارتز مترجم : ژنا بخت آور فرمت : pdf ... ...