حجم فایل : 161.8 KB
نوع فایل : پاور پوینت
تعداد اسلاید ها : 28
بنام خدا بهداشت و ايمني
مواد غذايي فریبا مطلب زاده 3 بهداشت مواد غذایی بهداشت مواد غذایی عبارتست از کلیه مقرراتی که رعایت آنها در تولید . فرایند . نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کننده برسد.
پس در بهداشت مواد غذایی در مرحله اول سالم بودن غذا و پس از آن بالابودن کیفیت خوراکی آن مدنظر می باشد. فریبا مطلب زاده 4 فساد مواد غذایی زمانی که یک ماده غذایی دچار تغییراتی شود و یا اینکه واکنشهای شیمیایی در آن اتفاق افتد به طوریکه ارزش مصرفی ( ارزش تغذیه ای ) آن کم شود و یا از بین برود ماده غذایی دچار فساد شده است .
به عنوان مثال اگر شیر در مجاورت نور خورشید قرار بگیرد تقریبا بعد از 2 ساعت 80٪ ویتامین B ( ب ) آن از بین میرود بنابراین چون ارزش غذایی آن تغییر کرده است فساد رخ داده است. فریبا مطلب زاده 5 فساد پذیری مواد غذایی عمده ترین عوامل مؤثر در فساد مواد غذایی عبارتند از:
الف ) میزان رطوبت ماده غذایی :
هر چه رطوبت ماده غذایی کمتر باشد ( یعنی خشک تر باشد ) دیرتر فاسد می شود.
ب ) PH مواد غذایی:
مواد غذایی با PH پایین ( اسیدی ) نظیر سرکه و آبلیمو به دلیل اسیدی بودن مقاومترند و در مقابل مواد پروتئینی ( گوشتی ) که PH حدود 6 ( نزدیک به خنثی ) دارند بیشتر در معرض فساد هستند. فریبا مطلب زاده 6 ج ) وجود مواد مغذی :
هر چه یک ماده غذایی . مواد مغذی بیشتری ( کربوهیدرات. پروتئین. چربی. ویتامین. مواد معدنی ) داشته باشد بیشتر در معرض فساد قرار می گیرد زیرا میکروب ها برای بقاء به مواد مغذی نیاز دارند. مثلا شیر ( مملو از مواد مغذی ) خیلی زودتر از زردچوبه ( مواد مغذی بسیار کم ) فاسد می شود.
سرعت فسادپذیری در مواد غذایی :
مواد غذایی از نظر سرعت فسادپذیری در 3 گروه قرار می گیرند:
1- مواد غذایی زود فاسد شونده:
نظیر شیر. گوشت قرمز. ماهی و مرغ که فقط باید در مدت کوتاه در یخچال نگهداری شود. فریبا مطلب زاده 7 2- مواد غذایی نیمه فاسد شونده :
مانند میوه ها و سبزیها که می توان آنها را در هوای خنک و بیرون از یخچال برای مدتی کوتاه نگهداری کرد ولی در هوای گرم باید آنها را در یخچال قرار دهیم.
3- مواد غذایی دیر فاسد شونده:
مانند حبوبات. دانه های خشک شده غلات ( گندم و برنج ) که این مواد را می توان در شرایط خنک و بیرون از یخچال برای مدت طولانی نگهداری کرد. فریبا مطلب زاده 8 مهمترین روش های سالم سازی و نگهداری مواد غذایی 1- پاستوریزه کردن ( پاستوریزاسیون ):
در حال حاضر پاستوریزاسیون یکی از مهمترین و رایج ترین روشهای سالم سازی و نگهداری مواد غذایی می باشد.
اساس عمل پاستوریزاسیون حرارت دادن به ماده غذایی به میزان خاص و مدت تعیین شده و سپس سردکردن آن است.
در این روش با دادن گرما به ماده غذایی بخش اعظم باکتریهای بی آزار و تمام میکروب های بیماریزا و مضر ا...
مبلغ واقعی 18,824 تومان 20% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 15,059 تومان
بسمه تعالی پاورپونت آموزش چکیده نویسی - ابزاری کلیدی برای اساتید پژوهش آیا به دنبال راهی هستید تا مهارتهای چکیده نویسی خود را به سطح بعدی ببرید؟ پاورپونت آموزش چکیده نویسی ما، طراحی شده ویژه اساتید پژوهش، ابزاری است که به شما کمک میکند تا با اصول و تکنیکهای ... ...
نخستین کنفرانس بین المللی مبلمان و دکوراسیون - دکو 2011 دل مرکز همایش های صدا و سیما (تهران) برگزار شده است. متن کامل 35 مقاله به صورت PDF در این بسته ارائه شده است. محورهای کنفرانس دکو 2011: - چشم اندازو چالش های صنعت مبلمان کشور در بخش های واردات، تولید، توزیع و ... ...
مراحل ساختمان سازی در این تحقیق موضوعات مراحل انجام کار ساختمان سازی بعد از انجام قرارداد تجهیز کارگاه و اماده کردن کارگاه ساختمانی تسطیح محوطه گود برداری زهکشی پر کردن چاه ها قنوات و قطع اشجار نقاط نشانه و مبدا ساختمان ها و تجهیزات و تجهیز کارگاه تحویل وکنترل مصالح ...
عنوان: خلاصه كتاب عكاسي هنر ميان مايه فرمت فایل: pptx تعداد اسلاید ها: 68 زبان: فارسی دسته بندی: هنر چکیده: عکاسی در لغت به معنای روش عکاسی و عکسبرداری است و همچنین به عمل و شغل عکاس نیز گفته میشود. این هنر در اکثر زبانهای جهان فتوگرافی خوانده میشود که ترکیبی از دو ... ...
قانونپیوندهای اجتماعی بین مردم عمل میکند. قانون معرب کلمه یونانی canon است که به فرانسه loiو به انگلیسی law ترجمه میشود.مفهوم عامتری نیز نسبت به قانون وجود دارد. به عبارت دیگر هر چیزی که تنظیم کننده رفتار انسان باشد، قانون نام دارد. این قانون میتواند قوانین فیزیکی باشد ... ...
دعای فرج امام زمان (عج) وکتور کورل 12دعای فرج برای برش شبرنگ و حکاکی لیزر . قابلیت بزرگ نمایی . طرح برداری . کورل 12 . ... ...